РУСКИ ЕЗИК И РУСКИ ЕЗИК В ТУРИЗМАКурсовете по руски език за възрастни се провеждат по учебната система «Приглашение в Россию», в която материалът е представен по изключително достъпен и интересен начин.  «Приглашение в Россию 1» съдържа 7 урока, като всеки от тях предлага един задълбочен поглед не само върху руската граматика, но и информация за руския бит и култура, по този начин, постепенно, се създава цялостна представа за страната и културата на изучавания език. Всяка тема завършва с обобщителен урок за проверка.
Учебникът е подходящ за учащи, които започват изучаването на руски език от нулево ниво или имат известни познания по езика. 
Разгледайте съдържанието на учебника.


Учебната система «Приглашение в Россию» включва учебник, учебна тетрадка, 2 диска за слушане. Упражненията от учебника и работната тетрадка наблягат върху развитието на основните езикови умения: четене и разбиране, говорене и писане.

В края на учебника са приложени граматични таблици и руско-български азбучен речник. 
След изучаването на «Приглашение в Россию 1»  се достига ниво А1 – А2.

«Приглашение в Россию 2» включва 8 теми със задачи и упражнения за четене, слушане, писане и говорене. Във всяка тема са включени откъси от литературни произведения на известни автори. 

Допълнително в обучението е включен материал по бизнес кореспонденция на руски, който дава възможност на курсистите на практика да прилагат  придобитите знания и умения.

В учебника са разработени 3 комплексни теста за проверка, оценка и самооценка на знанията. Тестовете изграждат умения у учениците да се справят с такъв тип задачи в изпитна обстановка и ги подготвят за изпита за сертификат за владеене на езика. 

В края на учебника са приложени текстовете за слушане и руско-български азбучен речник. След изучаването на «Приглашение в Россию 2» се достига ниво А2 – В1.

Разгледайте съдържанието на учебника.Ако желаете да проверите нивото си по руски език направете този входящ тест - ТУККурс по руски език  за работещите в сферата на туризма - ресторантьорство, хотелиерство.

Курсът е предназначен за обучение на работещите в сферата на туризма и обслужването, които искат да придобият навици за общуване на руски език.
Структурата и съдържанието, учебните материали и видовете упражнения и задачи отчитат комуникативните потребности на учащите. 
Дава се най-употребяваната лексика и речеви модели актуални за типичните ситуации в сферата на туризма и обслужването (хотел, ресторант, услуги и др.). 
Упражненията ще помогнат за бързото запомняне на руската лексика и граматика, а чрез текстове и диалози ще се научите да слушате, разбирате и произнасяте руските думи. Всичко това позволява обучението да се извърши бързо и ефективно.

Курсът се с продължителност 30 учебни часа и струва 150 лева.

 

Какви са условията при ГРУПОВО ОБУЧЕНИЕ?

Груповото обучение се провежда с минимум 4 човека, максимум 10 човека в група.
Занятията са два пъти в седмицата, понеделник и сряда или вторник и четвъртък, вечер от 18.00 до 20.40 часа.
Предлагаме и съботно-неделни групи. При тях занятията се провеждат само в събота и неделя през деня. Вариантите са от 09.30 до 12.30 или от 13.30 до 16.30

Какви са условията при ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ?
 

  • Цената на един учебен час (40 мин.) е 10.00 лв.

  • Едно занятие обикновено е 2 или  3 уч.часа по 40 мин.

  • Курсистът избира колко често да се провеждат занятията (1, 2 или 3 пъти седмично) 

  • Графикът може да е плаващ и всяко следващо занятие да се уговаря с преподавателя.

  • Предплащат сe 10 учебни часа. След като се усвоят, курсистът може да заплаща само посещението за деня.

  • Занятие се отлага един ден предварително, при неявяване на курсиста на занятие без да е предупредил то се счита за усвоено и се дължи таксата.При обучение на двама души се прави отстъпка от цената на индивидуалния час и те заплащат по 7 лева за учебен час на човек.
Единият модул се взима за 50 учебни часа и обучението струва 300 лева на човек. 
Започва се веднага и графикът се съобразява с желанието на курсиста и този на преподавателя.
                                                                     
Издавате ли сертификат в края на курса?
На всички успешно завършили курса на обучение се издава  сертификат за завършено ниво и степен на владеене на езика в съответствие с Европейската езикова рамка.